EAIE’de Gelişim Rüzgârı: Avrupa da Gelişim’e Açık

EAIE’de Gelişim Rüzgârı: Avrupa da Gelişim’e Açık

İstanbul Gelişim Üniversitesi Erasmus Koordinatörlüğü, 13-16 Eylül 2022 tarihleri arasında İspanya'nın Barselona şehrinde Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği (EAIE- European Association for International Education) tarafından bu yıl 32'incisi düzenlen EAIE Uluslararası Eğitim Fuarına katılım sağladı.

Dünyanın birçok yükseköğretim kurumunu aynı yerde toplamayı başaran Avrupa’nın en büyük yükseköğretim fuarı EAIE’in bu yılki teması ‘’The future in full colour”dı. Katılımcı sayısının 6000’e ulaştığı fuarda İstanbul Gelişim Üniversitesi bu yıl ilk kez yer aldı. Fuar vasıtasıyla kurumlararası verimli anlaşmaların mihenk taşı olan yüz yüze görüşmeler, hemen her coğrafya ile mümkün hale geldi. 100’ü aşkın üniversite ile yapılan görüşmelerde sayısız anlaşma taslağı oluşturuldu. Afrika’dan Avrupa’ya, Amerika’dan Asya’ya birçok kıtadan üniversitenin buluştuğu fuarda Erasmus+ Anlaşmaları, ikili anlaşmalar ve Uluslararası Kredi Hareketliliği Projeleri kapsamında güçlü ortaklıklar tesis edildi. Gerçekleştirilen görüşmeler sayesinde yeni tesis edilen ortaklıklar ve var olan ortaklıkların iyileştirilmesi ile kurumsal uluslararasılaşma stratejisinin etkin bir biçimde uygulanmasına olanak sağlandı.

Gerçekleştirilen fuarda İstanbul Gelişim Üniversitesi standı yoğun ilgi gördü. Çok sayıda üniversite temsilcisi bilgi almak ve iş birliği tesis etmek amacıyla Üniversitemiz ile bir araya geldi.  EAIE Uluslararası Eğitim Fuarı katılımı esnasında İstanbul Gelişim Üniversitesi standı İspanya’da bulunan Barselona başkonsolosu Selen EVCİT ve Türkiye Ulusal Ajansı Yükseköğretim Koordinatörü Hür GÜLDÜ tarafından ziyaret edildi.

EAIE’nin Üniversitemiz partner ağının genişlemesine, ulusal ve uluslararası arenada tanınırlığının artmasına ve prestijinin güçlenmesine katkı sağlaması, fuar sonrası alınan geri bildirimlerin en önemli paydasıdır. Bu kapsamda kurulacak iş birliklerinin sayısının artması, ortak akademik toplantı ve konferanslar düzenlenmesi, ar-ge faaliyetleri gerçekleştirilmesi,çeşitli projeler ortaya konulması Fuarın Üniversitemiz için yaratacağı katma değerler arasında en önemlilerindendir.