Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği Almanya’nın Düsseldorf Şehrinde Gerçekleşti!

Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü olarak 2022 Sözleşme Dönemi Küçük Adımlar Büyük Sonuçlar Projesi kapsamında Eğitim Alma Hareketliliğine katılmaya hak kazanan hocalarımız ile 21-23 Mayıs 2024 tarihleri arasında Almanya’nın Düsseldorf şehrinde bir araya geldik.

22 Mayıs 2024 tarihinde program Çocuk Gelişimi bölümü Dr. Öğr. Üyesi Talat Sarıkavak, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü Dr. Öğr. Üyesi Enver Tatlısu, İş Sağlığı ve Güvenliği bölümü Dr. Öğr. Üyesi Kaan Koçali, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık bölümü Arş. Gör. Ensar Macit ve Egzersiz ve Spor Bilimleri Arş. Gör. Bilal Gök’ün katılımı ve bunun yanı sıra gözlemci olarak UDIO-K Koordinatörü Alisa Usubova ve UDIO-K Uzmanı Duygu Can’ın katılımıyla gerçekleşti. Günün ilk yarısının ilk oturumu, Smart Leap Education Research Consultancy firması kurucusu Murat Savaş’ın firmayı tanıtan sunumuyla başladı. Murat Savaş hareketliliğe katılım sağlayan hocalarımıza bölümleriyle ilgili çeşitli iş birliği fikirleri ve destekleri sunarak projeler konusunda onları teşvik etti. Bu sunumun ardından, Düsseldorf’ta yazılım firması olan Proficiency Institute ve danışmanlık firması olan Alumni Consulting sunumlarını gerçekleştirdi. Sunumların ardından soru-cevap oturumunda hareketliliğe katılım sağlayan hocalarımız proje fikirlerini öne sürdü ve akıllarına takılan hususları sordu. Ardından, UDIO-K Koordinatörümüz Alisa Usubova sunumlarını gerçekleştiren yetkililere hediyelerini takdim etti.

Günün ikinci yarısında, Heine-Heinrich Üniversitesi Uluslararası Ofise ziyaret gerçekleştirildi. Uluslararası Ofis Müdürü Dr. Stephan Hollensteiner ve Uluslararası Ortaklıklardan sorumlu Dr. Anne Mitzen Jones’un sıcak karşılamasıyla başlayan ziyaret, Dr. Stephan Hollensteiner’in kendi üniversitelerini ve projelerini tanıtan sunumuyla devam etti. Ardından UDIO-K Koordinatörümüz Alisa Usubova üniversitemizi tanıttı ve olası iş birlikleri hakkında fikir alışverişinde bulundu. Üniversitelerin karşılıklı tanıtımının ardından, hocalarımız kendi bölümleri özelinde ve üniversiteye dair merak ettikleri soruları sordu. Görüşmenin sonunda üniversitemiz tarafından hediyeler Heine-Heinrich Üniversitesi Uluslarası Ofis yetkililerine takdim edildi.

Konsorsiyum Ortağımız Tüm Medya İletişim Medya Fedarasyonu(TIMEF)’un düzenlemiş olduğu bu program sayesinde hareketliliğe katılım sağlayan personellerimiz çok verimli bir hareketlilik gerçekleştirdi. UDIO-K olarak konsorsiyum projelerinde yer alarak personel ve öğrencimizin daha fazla hareketlilikten faydalanması için var gücümüzle çalışmaktayız.