Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü -

Gastronomi’yle Yeni İşbirliklerine Doğru

gelişim üniversitesi
  1.   Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü
  2. Haberler


Gastronomi’yle Yeni İşbirliklerine Doğru



İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü yeni işbirliklerine yelken açıyor. 31 Mart 2022 günü Gastronomi Mutfak Sanatları bölümü ve Erasmus Ofisi olarak İspanya’nın San Sebastian şehrinde bulunan Basque Culinary Center’la online bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümleri Koordinatörü ve aynı zamanda üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Serdar Çöp, Öğr. Üyesi Ramazan İnan, Arş. Gör. Gizem Hülağa Kaderoğlu, Erasmus Kurum Koordinatörü Alisa Usubova ve İkili Anlaşmalar Sorumlusu Hazal Emir katıldı. Yapılan toplantıda Basque Culinary Center’da görevli Mesleki Ders Sorumlusu Haizea Aranzabal ile verimli ve faydalı bir görüşme gerçekleşti. Toplantının ilk kısmında Erasmus Ofisi tarafından üniversitenin  genel tanıtımı gerçekleştirildi. Toplantının ikinci kısmında ise Araş. Gör. Gizem Hülağa Kaderoğlu Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümüyle ilgili çok verimli ve açıklayıcı bir sunum gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede üniversitemizden ve Mutfak Sanatları bölümünün başarılarından çok etkilenen Haizea Aranzabal, bizimle yeni işbirliklerinden çok mutlu olacağını ve bu işbirliğini gerçekleştirme isteğini dile getirdi. Basque Culinary Center ile Erasmus ikili programı,öğrenci staj programı, ikili işbirliği yapılması üzerine görüşmeler gerçekleştirildi.

Toplantı esnasında Erasmus Kurum Koordinatörü Alisa Usubova Basque Culinary Center ile gerçekleştirilecek işbirliklerinin yüz yüze daha verimli olacağını belirtti. Bu nedenle hocalarımızın Basque Culinary Center’a ziyarette bulunmaları kararlaştırıldı. Haizea Aranzabal  ise bu teklife çok sıcak baktı ve ziyaretin potansiyel tarihleri konusunda irtibatta kalacağımızı belirtti.

Gerçekleşen bu görüşmenin  kurumlar arası mevcut ikili ilişkileri geliştirmesi ve daha fazla alanda iş birliği sağlanması amacıyla her iki kurum için de önemli fırsatlar yaratarak katkı sunması beklenmektedir.


Gastronomi  Bölümü Görüşmesi


Haberler