İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) ve Kutaisi Üniversitesi Sağlık Öğrencileri İçin Çevrimiçi Eğitim Programı Başlattı

2024 yılı Şubat ayında İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) ile Kutaisi Üniversitesi arasında sağlık öğrencilerine yönelik bir çevrimiçi eğitim programı düzenlemek üzere görüşmeler yapılmıştı. Bu görüşmeler, 10-14 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen programın hayata geçirilmesiyle sonuçlandı. Program, her iki üniversitenin seçkin öğretim üyeleri tarafından yönetilen çeşitli konular üzerinde odaklandı.

Kutaisi Üniversitesi'nden Lali Chkhikvadze, Dr. Melania Godoladze, Prof. Iago Tsertsvadze, Dr. Marine Davituliani ve Prof. Khatuna Chakvetadze gibi öğretim üyeleri klinik çalışmalar, klinik iletişimde modern yöntemler ve risk faktörlerinin anlaşılması konularında tartışmalar yürüttü.

Diğer taraftan İstanbul Gelişim Üniversitesi, Öğr.Gör Berk Efe Altınal, Dr.Öğr. Hina Zahoor, Dr. Nasir Mustafa, Prof.Dr. William Mosier ve Yard. Doç. Fatma Sıla Ayan gibi öğretim üyeleri tarafından biyopsikososyal yaklaşım, duygusal zeka, nöroanatomi, TSSB ve gerontolojik yaklaşımlar gibi konuları ele aldı.

Bu işbirlikçi çevrimiçi eğitim programı, öğrencilere yeni bilgiler kazandırmanın yanı sıra İGÜ ve Kutaisi Üniversitesi arasında daha güçlü bir üniversite işbirliği oluşturulmasına da katkı sağladı. Her iki kurumun da yenilikçi çevrimiçi platformlar aracılığıyla eğitim fırsatlarını artırma konusundaki kararlılığını ortaya koydu.