İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Alanında Casa di Cura Gibiino ile Görüştü!

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü olarak öğrencilerimiz için her geçen gün anlaşmalarımızı ve iş birliklerimizi arttırmaya devam etmekteyiz. Koordinatörlüğümüz Avrupa Birliği’ndeki üniversitelerle her geçen gün Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği anlaşmalarını arttırmaya devam ederken aynı zamanda Erasmus+ Staj Hareketliliği’ne katılacak olan öğrencilerimiz için Avrupa Birliği’ndeki şirketlerle de anlaşmalar için aktif olarak görüşmeler yapmaktadır. Bu kapsamda staj öğrencilerimiz için 30 Mayıs 2024 tarihinde İtalya,Sicilya’da bulunan Casa di Cura Gibiino ile görüşme sağlandı.
Görüşmeye UDIO-K Uzmanı Ece Nur Yüksel,UDIO-K Uzman Yardımcısı Mehmet Emir Çetinberk ve Casa di Curo Gibiino yetkilisi Kamil Jastrzębski katılım sağladı.Casa di Cura Gibiino, uzman poliklinik tanı merkezi ve bakımevi olarak görev yapmaktadır.Genel Cerrahi, Tanısal Ultrasonografi ,Bilgisayarlı Tomografi,Jinekoloji,Obstetrik,Üroloji ve Dermatoloji gibi pek çok alt alanı bulunan kurumda hemşirelik,fizyoterapi,perfüzyon,odyoloji,ergoterapi öğrencilerimiz için değişim imkanları konuşuldu. Bununla birlikte görüşmede Casa di Curo Gibiino’ya bağlı Sicilya’nın farklı bölgelerinde yer alan kurumlarda gastronomi ve çocuk gelişimi öğrencilerimiz için de staj imkanları konuşuldu. Olumlu bir atmosferde geçen görüşme sonunda, İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin uluslararası iş birliklerine olan açık duruşu bir kez daha vurgulandı. Bu muhtemel iş birliği, özellikle sağlık bilimleri alanında eğitim gören öğrencilere önemli fırsatlar sunabilmesinin yanı sıra yapılan bu iş birliğinin, öğrencilere uluslararası alanda deneyim kazanma imkanı sağlayarak kariyerlerine değer katacağı aşikardır.
Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü olarak her geçen gün partnerlerimizi artırmaya, bu yolla daha çok öğrenci ve personel hareketliliği seçeneği sunmaya devam etmekteyiz. Kazanılan her ortağımız üniversitemiz ve bizler için büyük önem arz etmektedir.