EAIE Işığında Yenilikçi Adım: IPSA

EAIE Işığında Yenilikçi Adım: IPSA

İstanbul Gelişim Üniversitesi ile Fransa’da bulunan IPSA Polytechnic Science and Aeronautics Erasmus Programı kapsamında ikili anlaşma imzaladı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü ile Fransa’da bulunan saygın üniversitelerden biri olan IPSA Institute of Polytechnic Science and Aeronautics arasında “Elektrik ve Elektronik Mühendisliği”, “Havacılık Yönetimi” ve “Uçak Gövde Motor Bakım” alanlarında öğrenci ve personel değişimini esas alan anlaşma imzaladı.
İGÜ Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü, yakın zamanda İspanya’nın Barcelona şehrinde gerçekleşen EAIE Fuarı’na katılım sağlamıştı. Fuarda onlarca ülkeden onlarca üniversite ile değişim programları ve çeşitli alanlarda iş birliği tesis edilmesi bağlamında gerçekleşen görüşmelerde sona gelindi. Hazırlanan anlaşma metni her iki kurum yetkilisi tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi.
Fransa’nın gözde ve köklü üniversitelerinden biri olan IPSA Institute of Polytechnic Science and Aeronautics, 1961 yılından bu yana sayısız mezun vermiştir. 3 merkezden oluşan üniversite, bulunduğu nokta bakımından oldukça etkin bir konuma sahiptir. Paris’e oldukça yakın konumdaki Ivry-sur-Seine, Lyon ve Toulouse şehirlerinde bulunan merkezler, üniversiteyi oldukça çekici kılmaktadır. Bir Fransız yükseköğretim başarı komitesi olan Commission des Titres d'Ingénieur (CTI) tarafından 2011 yılında akredite edilmiş olan IPSA’nın  Erasmus+  kapsamı dışında da değişim programı uyguladığı Çin, İngiltere, Kanada, Tayvan, Amerika, Japonya gibi ülkeler de bulunmaktadır.
Akredite programları, kurumsal imajı ve stratejik konumu ile Fransa’nın göz bebeği olan IPSA ile yapılan bu anlaşma üniversitemizin uluslararasılaşma hedeflerine ulaşmasında önemli bir mihenk taşı olacaktır.