Küresel Arenada İGÜ ve Başarıları: KA-171 Projesi Kapsamında Gerçekleşen İş Birlikleri

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü KA-171 Projesi kapsamında birçok ülkeden üniversiteyle yeni iş birliklerine imza attı.

Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü uzun süredir KA-171 Projesi kapsamında birçok ülkeden kurumla iletişime geçmişti. İletişime geçilen kurumların büyük bir kısmıyla iş birliklerine imza atıldı ve kurumlarla proje kapsamında partner olundu.

KA-171 Projeleri Uluslararası Kredi Hareketliliği olarak adlandırılmaktadır. Uluslararası Kredi Hareketliliği, üniversitelerin “AB üyeleri ve Programla ilişkili üçüncü ülkeler” kapsamı dışında kalan ülkelerle öğrenci ve personel değişimine olanak sağlayan bir Avrupa Birliği programıdır. Programın Erasmus Programından ayrıldığı en önemli yön, “Programla ilişkili olmayan üçüncü ülkeler” (14 Farklı Bölgeye Ayrılmış 169 Ülke) ile belli prosedürler çerçevesinde öğrenci ve personel boyutunda değişim gerçekleştirilebilmesidir. Halihazırda İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin 5 farklı ülke ile bu proje kapsamında anlaşması bulunmaktadır. Bu ülkeler Amerika Birleşik Devletleri, Azerbaycan, Ukrayna, Ürdün ve Endonezya’dır.

Uzun süredir yapılan araştırmalar sonucunda birçok farklı bölgeden ülkelerin en iyi üniversiteleriyle iletişime geçildi ve birçok dönüt alındı. Bu ülkeler arasında Balkanlar’da bulunan Arnavutluk, Bosna Hersek, Karadağ ve Kosova; Güney Kafkasya’da bulunan Gürcistan; Orta Asya’da bulunan Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Tacikistan, Asya’da bulunan Hindistan,Pakistan ve Malezya, Kuzey Afrika’dan Fas, Latin Amerika’dan Küba ve Şili son olarak ise Rusya ve Ukrayna bulunmaktadır. Uluslararası Kredi Hareketliliği kapsamında koordinatörlüğümüz tarafından gerçekleştirilen büyük atılımın üniversitemizin ilgili ülkelerde tanıtımının ve tanınırlığının daha da artırması hedeflenmektedir.