Pavol Jozef Safarik Üniversitesi'yle Yeni Bir Anlaşma Yolunda

Pavol Jozef Safarik Üniversitesi'yle Yeni Bir Anlaşma Yolunda

Bu hafta Slovakya’da bulunan Pavol Jozef Safarik Üniversitesi’nden iki ziyaretçi İstanbul Gelişim Üniversitesi’ndeydi.

Bu hafta Slovakya’nın Kosice şehrinde bulunan Pavol Jozef Safarik Üniversitesi’nden iki personel Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği kapsamında İstanbul Gelişim Üniversitesi’ni ziyaret etti. Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Yöneticisi Alena Buková ve Öğrenci İşleri Departmanı Yöneticisi Romana Marčišinová 12-16 Eylül haftasını İstanbul’da ve Gelişim Üniversitesi’nde geçirdiler.

13 Eylül 2022 tarihinde öncelikle Erasmus+ Koordinatörlüğü’ne ziyaret gerçekleştiren ikili, burada Erasmus+ Koordinatörlüğü’yle tanıştı ve Koordinatörlük tarafından sıcak bir şekilde karşılandı. Erasmus+ Koordinatörlüğü’nde ağırlanan ikiliyle burada yeni bir ikili anlaşma konusunda görüşme gerçekleştirildi. Erasmus+ Koordinatörlüğü’nden İstanbul’un gezilecek tarihi ve önemli yerleri hakkında bolca bilgi edindikten sonra ikili Öğrenci İşleri’yle buluşmak için ayrıldı. Öğrenci İşleri Ofisi’nde de keyifli zaman geçiren ikili, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda bir gezintiye çıktı.
İstanbul’un güzelliğinden ve üniversitemizin başarılarından çok etkilenen ikili, üniversiteler arası anlaşma konusunda da çok istekliydi.

Erasmus+ Koordinatörlüğü’nün gerçekleştirdiği uluslararası projeler yanında uluslararası ikili anlaşmalar da her geçen gün artarak devam etmektedir. Gerçekleşen bu ziyaretin kurumlar arası mevcut ikili ilişkileri geliştirmesi ve daha fazla alanda iş birliği sağlanması sayesinde her iki kurum için de önemli fırsatlar yaratarak katkı sunması beklenmektedir.