Uluslararasılaşma Hamlesi: Dünya Gelişim’e Açık

Uluslararasılaşma Hamlesi: Dünya Gelişim’e Açık

Avrupa Birliği Program ülkeleri dışındaki ülkelerle öğrenci ve personel değişimine olanak sağlayan Uluslararası Kredi Hareketliliği (KA-171) Projesi hakkında bilgilendirme ve ağ kurma toplantısı ilgili alanda Koordinatörlüğümüz ile çalışma gerçekleştirmek isteyen akademik personelin katılımı ile 26 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirildi.

Araştırma ve Geliştirmeden  Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin MARAŞLI’ nın konuşmaları ile başlayan toplantıda Erasmus Koordinatörlüğünün faaliyet alanı ve etkinliği yıl bazlı biçimde istatistikler ve grafiklerle katılımcılar ile paylaşıldı. KA-171 Projelerinin muhtevası, Avrupa Birliği Üye ülkeler ve Programla İlişkili Üçüncü ülkelerle gerçekleştirilen değişim programından(KA-131 Projeleri) farklılıkları ele alındı.

Toplantı kapsamında değişim gerçekleştirilebilecek ülkeler(12 Bölgeden) ve giden yönlü öğrenci hareketliliği kısıtı olan ülkeler hakkında bilgilendirme sağlanarak kurumsal uluslararasılaşma stratejisi dâhilinde ilgili projenin önemine dikkat çekildi. Toplantıya katılım sağlayan üniversitemiz akademik personeli ile iş birliğinin detayları paylaşılarak proje kapsamında tesis edilecek ortaklıkların üniversitemiz öğrenci ve personeline dünyanın kapılarını aralamak konusunda bir anahtar olduğu vurgusu öne çıktı.

Erasmus Koordinatörlüğü tarafından 2020 yılı itibariyle KA-107 Projesi kapsamında Azerbaycan ve Ukrayna olmak üzere iki ülkeyle değişim programı uygulandığını ve 2022’de KA-171 Projesi ile bu ülkelere ABD, Endonezya ve Ürdün’ün de eklenmesiyle sayının beşe yükselmesinin üniversitemiz için büyük önem taşıdığını kaydeden Erasmus Kurum Koordinatörü Alisa USUBOVA, bu sayının bir sonraki çağrıda katlanarak artması için büyük bir çaba gösterildiğini belirtti. Gerçekleştirilen toplantının daha fazla bölgeden daha fazla ülke ve kurum ile değişim programı uygulanması noktasında tesis edilen iş birlikleri ile kurumsal uluslararasılaşma stratejisine ulaşmak bakımından kayda değer bir etki yaratması beklenmektedir.