YENİ BİR HOCAMIZDAN YENİ BİR ERASMUS+ DENEYİMİ

YENİ BİR HOCAMIZDAN YENİ BİR ERASMUS+ DENEYİMİ

Bu hafta üniversitemizin yeni bir öğretim üyesi Erasmus+ deneyimini bizimle paylaştı.

Bu yeni haftada da yeni bir hocamız Erasmus+ deneyimi bizlerle paylaştı. İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Dr. Öğr. Üyesi Demet Özcan Biçici partnerlerimizden olan Romanya Suceava’da bulunan Stefan Cel Mare Üniversitesi’ne Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği kapsamında ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaretinin ilk gününde üniversiteyi ziyaret eden Demet Özcan Biçici üniversiteyi detaylı olarak gezdi ve okulun mezuniyet törenine tanıklık etti. Üniversitenin Erasmus Koordinatörüyle de tanışan Demet Özcan Biçici üniversitede kendisi gibi Erasmus+ Hareketliliği gerçekleştiren farklı hocalarla tanıştı. Erasmus Koordinatörü kendisiyle geziye çıktı ve birlikte Romanya’da bulunan tarihi manastırları gezdiler.

Bu geziden sonra Demet Özcan Biçici Erasmus Koordinatörü Angela Albu’nun önerisiyle Suceava Kalesi ve Bucovina Köy Müzesi’ni ziyaret etti. Ülkenin geleneksel mutfağını da tatma fırsatını yakalayan Demet Özcan Biçici bu kültürel aktivitelerden sonra üniversitede toplantıya katıldı. Bu toplantıda ise katılımcılar kendi üniversitelerini diğer kişilere tanıttılar.
Gezinin son ayağında  ise Romanya’nın farklı bölgelerini de ziyaret etmek isteyen Demet Özcan Biçici trenle Cluj şehrine geçti ve Cluj- Napoca bölgesini ziyaret etti. Bu bölgenin ziyaretinden sonra ise Simion Barnutiu Central Park’ı da ziyaret eden Demet Özcan Biçici Romanya’nın güzelliğinden çok etkilendi. Yine Cluj-Napoca bölgesinde yer alan Alexandru Borza Botanik Parkı’nı gezen Demet Özcan Biçici harika bir hareketlilik geçirdi.

Birçok öğrencimizin, okulumuzda yer alan öğretim görevlisi ve çalışanımızın yararlandığı Erasmus+ Programı her geçen gün katılımcılarına yeni katılımcı ekliyor. Erasmus+ programına katılan birçok kişi hem deneyimlerine deneyim katıyor hem de farklı kültürleri ve ülkeleri tanıyarak kendilerine yeni bakış açıları katıyor. Bu yolculukları mümkün kılan İstanbul Gelişim Üniversitesi Erasmus Koordinatörlüğü’ne çalışmalarından ötürü her bir katılımcı teşekkür ediyor. Erasmus+ Maceraları devam edecek.