Yanya Üniversitesi ile Erasmus+ Anlaşması Yapıldı

Yanya Üniversitesi ile Erasmus+ Anlaşması Yapıldı

Erasmus+ kapsamında yapmış olduğumuz ikili anlaşmalara, Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Arş. Gör. Ceren İren’in Yunanistan’da yer alan Yanya Üniversitesi ile anlaşma sağlaması ile bir yenisini daha ekledik.

Ekim 2023’te Güzel Sanatlar Fakültesi Arş. Gör. Ceren İren, Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği kapsamında Yunanistan’da bulunan Yanya Üniversitesi’ni ziyaret etmişti. Hocamız, Yanya Üniversitesi Öğr. Gör. Christos Stavrou ile iletişime geçerek Güzel Sanatlar Fakültesi bölümlerinde Erasmus+ Öğrenim ve Personel Hareketliliği kapsamında anlaşma yapılmasını sağladı.
1964 yılında kurulmuş olan Yanya Üniversitesi, Yunanistan’ın en eski üçüncü devlet üniversitesi olma özelliğini taşımaktadır. Yanya Üniversitesi Dil bilimi, Tarih ve Arkeoloji, Felsefe, eğitim ve psikoloji, Matematik, Kimya, Bilgisayar mühendisliği, Malzeme bilimi ve mühendisliği, Güzel sanatlar ve sanat bilimi vb. 23 bölümde lisans derecesinde öğrencilerine 33,380 aktif öğrencisine eğitim sağlamaktadır.
Hocamızın sağlamış olduğu bu anlaşma ile İGÜ Güzel Sanatlar Fakültesi lisans öğrencileri ve hocaları Yanya Üniversitesi’ne Erasmus+ Hareketliliği gerçekleştirebileceklerdir. Üniversitemiz hocalarının sağlamış olduğu her yeni anlaşma, öğrenci ve personelimizin seçeneklerini artırmakla birlikte, üniversitemizi uluslararası alanda daha çok tanınmasını sağlamaktadır.